ANAOKULU

EĞİTİM MODELİ

Aka Anaokulu Eğitim Modeli, çocuklarımızın çok yönlü gelişimini desteklerken dünya insanı olarak yetişmelerini sağlamak amacıyla uluslararası PYP programını temel alınarak oluşturulmuştur.

Her yaş grubuna uygun olarak belirlenen hedef ve hedef davranışlara, uzman öğretmenler eşliğinde çok yönlü ve zengin içerikli etkinlikler ile desteklenerek ulaşılmaktadır.

İŞLEYİŞ

Okulumuz sabah 8.30' da başlamaktadır.

Çocuklarımız ilk yarım saat çember saati etkinliğinde, bir önceki gün yaptıkları ve gün içinde yapacakları etkinlikleri öğretmenleri liderliğinde konuşurlar.

Saat 9:00'da yapılan kahvaltı sonrasında çocuklarımızın çok yönlü gelişimini; araştırma, merak duygusunu ve öz bakım becerilerini destekleyecek etkinlikler öğretmenlerince yaptırılır.

Öğle yemeği 12.30' da yenir. Yemek sonrası günlük aktivitelerimiz devam eder.

15.00'da ikindi kahvaltısı yapılır.

16.00'da çocuklarımız okuldan ayrılırlar. 16.00-17.30 arasında nöbetçi sınıfımız bulunmaktadır.

Gün içerisinde yine çocuklarımızın gelişim alanlarını destekleyici çeşitli aktiviteler yer verilir.

Her gün yabancı dil eğitimi İngilizce öğretmenimiz tarafından yapılmaktadır. Drama, resim, müzik, bilgisayar, satranç, beden eğitimi, yüzme, laboratuvar çalışmaları (fizik, kimya, 3D laboratuvarı), bale, modern dans, halk oyunları çalışmalarımız branş öğretmenlerimizce yaptırılır.

Çocuklarımızın okul içinde öğrendikleri bilgilerin dış dünyada nasıl kullanıldığını gözlemlemeleri ve de değişik mekanlarda birlikte keyifli vakit geçirmeleri için ünitelerle bağlantılı geziler düzenlenir.