EĞİTİM MODELİ

Aka Anaokulları eğitim programı çocuklarımızın erken çocukluk dönemindeki tüm gelişim alanlarını desteklemek amacıyla PYP temel alınarak oluşturulmuştur.

PYP (Primary Years Program) : Uluslararası Bakalorya Organizasyonunun 3-12 yaş grubu öğrencileri için hazırladığı programdır.Sorgulamaya dayalı öğretimi esas alır.

PYP gelecekte farklılık yaratabilecek öğrenciler yetiştirmeyi hedefler.Yaş gruplarının gelişim özellikleri baz alınarak hazırlanan program içeriği zengin olan etkinliklerle de bütünleştirilmiştir.

Ulaşmak istediğimiz öğrenci profili araştıran-sorgulayan, düşünen, iletişim kuran, riski göze alan,bilgili,ilkeli,duyarlı,açık görüşlü,dengeli,dönüşümlü düşünen çocuklardır. Aynı zamanda sosyal sorumluluklarına önem verir.