DENEME SINAVLARI

Günümüzde en çok tartışılan konulardan biri eğitim sistemimiz ve sınavlardır.

Eğitim, istenilen davranışları kazandırmak ve istenmeyen davranışları ortadan kaldırmak olarak tanımlanabilir. Bu süreçte eğitimin başarılı olup olmadığı, hedef davranışların hangilerinin gerçekleştiği, öğrenme eksikliklerinin olup olmadığı gibi soruların yanıtlarını ölçme değerlendirme sistemi vermektedir.

Yapılan araştırmalara göre sınavlarda başarılı olan öğrenci ile olamayan öğrencilerin en büyük farkı zaman kullanımı olduğu söylenmektedir. Bazı insanlar zamanı planlı kullanırken, bazıları cömertçe harcamaktadır.

Biz Aka Koleji olarak;

* Zamanı iyi kullanan öğrenciler yetiştirmek,

* Eksikleri hızla tespit edip, telafi etmek

* İyi bir sınav stratejisi oluşturmak

* Öğrencilerimize sınav tecrübesi kazandırmak amacıyla;

Deneme sınavlarına gereken önemi göstermekteyiz. Sınav sonrasında öğrencilerimizin sonuçları incelenerek varsa eksikleri tespit edilmekte, başarının arttırılması amacıyla planlamalar yapılarak öğrencilerimize gereken desteği sağlamaktayız.

Sınav gruplarına (YGS/LYS -TEOG)düzenli olarak deneme sınavları yapılmaktadır. Sınavların yaklaştığı dönemlerde deneme sınavlarının sayıları arttırılmaktadır.

Deneme sınav sonuçları gün içerisinde ya da bir gün sonrasında açıklanmakta, öğrencilerimize analizli karneler dağıtılmakta, karneler belirli periyotlarla velilerimizle incelenmekte ve gerekli tedbirler alınmaktadır.