GÜNEŞ VE UZAY GÖZLEMEVİ

AKA Koleji Güneş ve Uzay Gözlemevi, ülkemizde ilk ve orta dereceli okullar bünyesinde yer alan birkaç Gözlemevinden birisidir.

Gözlemevinde her kademedeki öğrencimiz, uzayın görkemli büyüklüğünü, en yakın yıldızımız Güneş’i, gezegenleri, Güneş Sistemini, doğal ve yapay uyduları, göktaşı yağmurlarını, yıldızları, ölen yıldız kalıntılarını, yıldız doğum bölgelerini ve daha birçok gökyüzü cismi ve olayını gözlemleyerek öğrenme fırsatı bulur.

Gök Bilimi eğitimi ile gökyüzü, gök cisimlerinin görünen hareketleri ve mevsimler; Güneş ve Güneş Sistemi; yıldızlar ve tüm evren hakkında bilgi verilmektedir. Böylece öğrenciler, uzayı çağın gerektirdiği biçimde öğrenerek belki de yakın geleceğimizin garantisi güçlü bilim insanlarımız olma yolunda ilk adımlarını atarlar.