IB DİPLOMA PROGAMI

Uluslararası Bakalorya Programı (IBDP) lise öğrencileri için tasarlanmış uluslararası müfredata sahip bir programdır. IB Diploma Programında dersler İngilizce olarak işlenir.

AKA Koleji, Şubat 2004 tarihinde IB kuruluşu tarafından Uluslararası Bakalorya Diploma Programını uygulamak için yetkili kılınmıştır.

IB diploması olanlar dünyanın önde gelen üniversitelerinde öğrenim görme imkânına sahip olurlar. Türkiye’deki okullardan IB diploması alan başarılı öğrenciler hem yurt içi hem de yurt dışındaki önde gelen üniversitelere kabul edilmektedirler. Bazı üniversiteler IB diplomasına sahip öğrenciler için finansal destek sağlamakta, bazıları ise başarılı öğrencileri doğrudan daha yüksek seviyeli programlara kabul etmektedir.

Aka Koleji'ndeki IB öğrencileri kendileri için hazırlanmış üniversite sınavlarına yönelik hazırlık çalışmalarına da katılabilmektedirler.