IB DİPLOMA PROGAMI

Uluslararası Bakalorya Programı (IBDP) 16 ve 19 yaş arası yüksek seviyede motive olmuş lise öğrencileri için tasarlanmıştır. IB Diploma Programı sınavlara hazırlayan, yoğun çaba gerektiren üniversite öncesi çalışma programıdır.

AKA Koleji, Şubat 2004 tarihinde IB kuruluşu tarafından Uluslararası Bakalorya Diploma Programını uygulamak için yetkili kılınmıştır.

IB diploması olanlar dünyanın önde gelen üniversitelerinde öğrenim görme imkanına sahip olurlar. Türkiye’deki okullardan IB diploması alan başarılı öğrenciler hem yurt içi hem de yurt dışındaki önde gelen üniversitelere kabul edilmektedirler. Bazı üniversiteler IB diplomasına sahip öğrenciler için finansal destek sağlamakta, bazıları ise başarılı öğrencileri doğrudan daha yüksek seviyeli programlara kabul etmektedirler.