LİSEYE GEÇİŞ SINAVINA HAZIRLIK ÇALIŞMALARIMIZ

•             Konu Tarama Testleri

•             Deneme Sınavları

•             7. ve 8. Sınıflara Yönelik Etüt Çalışmaları

(hafta içi ve cumartesi günleri)

•             Yardımcı Kaynak Takibi

•             Soru Bankaları

•             Yaprak Testler

•             Yıllık Müfredatın Tamamlanması

•             Danışman Öğretmen Takibi

•             Veli Bilgilendirme

•             Okul Gezileri

•             Profesyonel Rehberlik Desteği

•             Motivasyon Etkinlikleri

REHBERLİK ÇALIŞMALARI

Öğrenci ve velilerimiz ders çalışma teknikleri, sınav stratejileri, sınav sistemi gibi konularda rehber öğretmenimiz tarafından bilgilendirilmektedir. Ayrıca sınav sürecinde gerekli tüm yönlendirmeler rehberlik birimimiz tarafından yapılmaktadır.

DENEME SINAVLARI VE KONU TARAMA TESTLERİ

Sınava hazırlık çalışmaları sırasında deneme sınavları ve konu tarama testleri uygulanarak öğrencilerimizin ders gelişimleri analiz edilip eksiklerin giderilmesi sağlanmaktadır.

Okulumuzda yapılmakta olan deneme sınavları, Liseye Geçiş Sınavları niteliğinde hazırlanır ve uygulanır. Yapılacak değerlendirme işlemi sonucunda öğrencilerin puanları hesaplanır, sınav sonuç analizleri öğretmen, öğrenci ve velilerimizle paylaşılır.

ETÜT ÇALIŞMALARI

Etüt çalışmalarımız sınav gruplarına hafta içi her gün 14.30-17.00 saatleri arasında uygulanmaktadır.

Hafta sonu, öğrencilerimize yönelik deneme sınavları, soru çözümleri ve geçmiş konulara yönelik takviye çalışmaları yapılmaktadır.

DANIŞMAN ÖĞRETMEN

Danışman öğretmenlerimiz, öğrencilerimizi hem okul derslerinde hem de sınav çalışmalarında takip etmekte, gerekli yönlendirmeleri yapmakta ve periyodik olarak velilerimizi bilgilendirmektedir.

Liseye Geçiş Başarı Tablolarımıza ve diğer akademik, spor, sosyal etkinlikler alanındaki başarı bilgilerimize ulaşmak için http://www.akakoleji.k12.tr/basarilarimiz_c9_tr.html adresini ziyaret edebilirsiniz.