ÜNİVERSİTE SINAVI HAZIRLIK ÇALIŞMALARIMIZ

DENEME SINAVLARI

Okulumuzda öğrencilerimize sunduğumuz deneme sınavları, üniversite sınavlarında sorulan sorular formatında ve niteliğinde hazırlanır ve uygulanır. Yapılacak değerlendirme işlemi sonucunda öğrencilerin puanları hesaplanır, sınav sonuç analizleri öğretmen, öğrenci ve velilerimizle paylaşılır.

ÜNİVERSİTEYE HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

• Hazır Bulunuşluk Sınavları

• Konu Tarama Testleri

• Deneme Sınavları

• 11. ve 12. Sınıflara Yönelik Etüt Çalışmaları

(hafta içi ve cumartesi günleri)

• Yardımcı Kaynak Takibi

• Soru Bankaları

• Yaprak Testler

• Yıllık Müfredatın Tamamlanması

• Danışman Öğretmen Takibi

• Alan Dışı Ders Takviyesi

• Veli Bilgilendirme

• Üniversite Gezileri

• Profesyonel Rehberlik Desteği

• Motivasyon Etkinlikleri

ETÜT ÇALIŞMALARI

Üniversite sınavlarına yönelik etüt çalışmaları hafta içi her gün 14.30-17.00 saatleri arasında uygulanmaktadır.

Hafta sonu, öğrencilerimize yönelik deneme sınavları, soru çözümleri ve geçmiş konulara yönelik takviye çalışmaları yapılmaktadır.

DANIŞMAN ÖĞRETMEN VE AKADEMİK TAKİP

Danışman öğretmenlerimiz, öğrencilerimizi hem okul derslerinde hem de sınav çalışmalarında takip etmekte, gerekli yönlendirmeleri yapmakta ve periyodik olarak velilerimizi bilgilendirmektedir.

DENEME SINAVLARI VE KONU TARAMA TESTLERİ

Sınava hazırlık çalışmaları sırasında deneme sınavları ve konu tarama testleri uygulanarak öğrencilerimizin ders gelişimlerini analiz edilip eksiklerin giderilmesi sağlanmaktadır.

Okulumuzda yapılmakta olan deneme sınavları, üniversiteye giriş sınavları niteliğinde hazırlanır ve uygulanır. Yapılacak değerlendirme işlemi sonucunda öğrencilerin puanları hesaplanır, sınav sonuç analizleri öğretmen, öğrenci ve velilerimizle paylaşılır.

REHBERLİK ÇALIŞMALARI

Öğrenci ve velilerimiz ders çalışma teknikleri, sınav stratejileri, sınav sistemi gibi konularda rehber öğretmenimiz tarafından bilgilendirilmektedir. Ayrıca sınav süreciyle ilgili gerekli tüm bilgilendirmeler ve yönlendirmeler rehberlik birimimiz tarafından yapılmaktadır.

ÖSYS Gurur Tablolarımıza ve diğer akademik, spor, sosyal etkinlikler alanındaki başarı bilgilerimize ulaşmak için http://www.akakoleji.k12.tr/basarilarimiz_c9_tr.html adresini ziyaret edebilirsiniz.