VELİ BİLGİLENDİRME MEKTUBU

Sayın Velimiz,

21 Ağustos Pazartesi günü öğretmenlerimizle birlikte yeni eğitim ve öğretim dönemi için Çalıştay Programımıza başlıyoruz.

* TEOG hazırlık programımızın birinci aşaması 22 Ağustos Salı günü başlayıp 26 Ağustos Cumartesi günü sona erecektir. Zafer ve Kurban Bayramı dolayısıyla ara vereceğimiz TEOG etüt programlarımız 5 Eylül Salı günü itibariyle yeniden başlayacak ve 14 Eylül Perşembe gününe kadar devam edecektir. 7. Sınıf öğrencilerimizle de 5-14 Eylül tarihleri arasında sene başı hazırlık dersleri yapılacaktır. Derslerimiz 09.00 – 13.00 saatleri arasında gerçekleşecektir.

* Eğitim ve öğretim desteği başvuruları (TEŞVİK) 10 Ağustos’ta başlayıp 6 Eylül’de sona erecektir. Teşvik başvurusunda bulunmak isteyen velilerimiz gelir durumunu gösterir resmi belgeyle okulumuza bizzat başvuruda bulunup onaylı formu imzalayarak bir nüshasını teslim almaları gerekmektedir. 7 Eylül tarihinde tercih işlemi yapabilecek öğrenciler ilan edilecek. Tercih yapabilecek öğrenciler 7-14 Eylül tarihleri arasında okul tercihlerini yapacaklardır. Eğitim öğretim desteği alacak öğrenciler 15 Eylül’de ilan edilecektir. Eğitim öğretim desteği başvurusu, tercih ve kayıt işlemleri öğrenci velimizin sorumluluğundadır. Önemli not: Eğitim Öğretim Desteği Başvuru Kılavuzu (t) bendinde belirtildiği üzere kurumun ilan ettiği yıllık ücretin % 51’i ve fazlası oranında burslu okutulan öğrenciler için eğitim ve öğretim desteği verilmeyeceği için başvuru alınamayacaktır.

* Okul kıyafetlerinin satışı okulumuzda yapılacaktır. Kıyafet satışında yoğunluk yaşanmaması için sizlere bildireceğimiz günlerde kıyafet alımını gerçekleştirmenizi rica ederiz.

*Sizleri okulumuz ve eğitim programımız hakkında daha detaylı bilgilendirmek, öğretmenlerimizle tanışma ve değerlendirme imkânı sağlamak amacıyla “Veli Tanışma ve Bilgilendirme Toplantılarını” Eylül ve Ekim ayları içerisinde düzenleyeceğiz. Toplantı gün ve saatleri hakkında sizleri ayrıca bilgilendireceğiz.

Aşağıda bulunan tabloda sizleri Ağustos ve Eylül ayları içerisinde yapacağımız etkinlik ve uygulamalar hakkında bilgilendirmek istedik.

Aka Okulları yönetici ve öğretmenleri olarak Kurban Bayramınızı tebrik eder, sağlık ve esenlikler dileriz.

OKUL YÖNETİMİ

ÇORLU AKA KOLEJİ

OKUL AÇILIŞ SÜRECİNE İLİŞKİN HATIRLATICI BİLGİLER

Sayın velimiz, aşağıda okul açılış sürecine kadar yapılacak iş ve işlemlerle ilgili bilgiler bulunmaktadır. Kıyafet satışlarında yoğunluk yaşanmaması için belirtilen gün ve saatlere göre okulumuzu ziyaret etmenizi rica ederiz.  2017-2018 eğitim ve öğretim yılının ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olmasını diler, saygılar sunarız.

KONU

TARİH

8. SINIFLARIN TEOG HAZIRLIK PROGRAMI

22 AĞUSTOS -14 EYLÜL (09.00-13.00)

7. SINIFLARIN SENE BAŞI HAZIRLIK DERSLERİ

5-14 EYLÜL(09.00-13.00)

ANAOKULU İLKOKUL VE 8. SINIF KAYNAK KİTAP VE KIRTASİYE ÜRÜNLERİNİN (aka.okulsepeti.com.tr ) WEB SİTESİ ÜZERİNDEN SATIŞI *

18 AĞUSTOS

5. 6. VE 7. SINIF KAYNAK KİTAP VE KIRTASİYE ÜRÜNLERİNİN (aka.okulsepeti.com.tr ) WEB SİTESİ ÜZERİNDEN SATIŞI *

15 EYLÜL

İLKOKUL - ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİNE KIYAFET SATIŞ **

6-16 EYLÜL (09.00-17.00)

OKUL AÇILIŞ PROGRAMI

18 EYLÜL PAZARTESİ (9.00)

EĞİTİM DESTEĞİ BAŞVURULARI ***

10 AĞUSTOS - 6 EYLÜL

EĞİTİM DESTEĞİ TERCİH İŞLEMLERİ

7-14 EYLÜL

EĞİTİM DESTEĞİ YERLEŞTİRME SONUÇLARI

15 EYLÜL

* Kaynak kitap ve kırtasiye ürünlerini aka.okulsepeti.com.tr adresinden satın alabilirsiniz. Sitede ilgili sınıfınızı seçip istediğiniz ürünleri sipariş verebilirsiniz. 100 TL ve üzeri alışverişlerinizde kargo ücreti alınmamaktadır. Kaynak kitap ve kırtasiye ürünlerinden daha önce temin ettiğiniz kitap ya da malzemeleri lütfen sipariş vermeyiniz. Lütfen evinizde var olan kırtasiye malzemelerini ve kaynak kitapları kontrol ederek sipariş veriniz. (Okul Sepetinden istediğiniz ürünleri sipariş etme istemediğiniz ürünleri sipariş etmeme tercihi velimize aittir). Okulumuza yeni başlayacak 5. 6. ve 7. sınıf  öğrencilerimizin İngilizce kuru ve 2. Yabancı dili belli olmadığı için kitap satışı 15 Eylül tarihi itibariyle başlayacaktır. Eğitim ve öğretimin aksamaması için kitap ve kırtasiye ihtiyaçlarınızı okul açılmadan ya da okulun açıldığı ilk hafta içinde tamamlamanız büyük önem arz etmektedir.

Konuyla ilgili ayrıntılı bilgi için; http://ookgm.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2017_08/08094855_2017-2018_EYYTYM_YYRETYM_DESTEYY_KLAVUZU.pdf linkini tıklayınız.

Bu Haber 866 Defa Görüntülenmiştir.