YABANCI DİL EĞİTİMİ

DİL ÖĞRETİMİNDE ÖNCÜ OKUL

Aka Okulları’nda İngilizce ana yabancı dil, Almanca ve İspanyolca ikinci yabancı dil olarak öğretilmektedir. Kulüp çalışmalarımız arasında Fransızca eğitimi de bulunmaktadır.

Uluslararası iletişimin olağanüstü önem kazandığı günümüzde Aka Okulları, Avrupa standartlarında sürdürdüğü Yabancı Dil Eğitiminde öğrencilerini Cambridge ESOL (Starters, Movers, Flyers, KET, PET, FCE),  Almanca FIT 1 , FIT2 ve İspanyolca DELE  gibi uluslararası sınavlara hazırlamakta ve dil yeterliliklerini sertifikalandırmaktadır. Ayrıca Anaokulu, ilkokul birinci ve ikinci sınıf öğrencilerini konuşma ağırlıklı olan Trinity sınavlarına dahil ederek dil gelişimlerini desteklemektedir.

Aka Okulları yabancı dili, yaşamın bir parçası haline getirecek bir eğitim modelini benimsemiştir. Yurtdışı ve yurtiçi gezilerle, yabancı dil etkinlik konuşma kulüpleriyle öğrencilerin konuşma yeteneklerinin güçlendirilmesi hedeflenmiştir.

Aka Okulları, gerek basılı gerekse dijital öğrenim gereçleri formatında tüm dünyada başarısı kanıtlanmış nitelikli yabancı dil öğretimi gereçlerinden yararlanmaktadır.

Yabancı Dil eğitiminde teknolojiyi ileri düzeyde kullanan Aka Okulları, eğitim materyallerinin online uygulamalarını, dijital ansiklopedi, ve e-öğrenme ortamlarını öğrencileriyle buluşturmaktadır.

Her yıl düzenlediğimiz yurtdışı yaz dil okullarıyla (Amerika- İngiltere), Amerika’da katıldığımız GEMUN programıyla, Almanya Gesamtschule Iserlohn ile gerçekleştirdiğimiz ortak proje çalışmalarıyla öğrencilerimiz,  hem öğrendikleri yabancı dili pekiştirir hem de vizyon kazanarak kişisel gelişimlerine katkı sağlarlar.